Tjej på återvinningstation

Tillsammans bidrar vi till ett mer hållbart samhälle


Vi hjälper dig med att ta fram cirkulära förpackningar och stöttar dig i ditt ansvar som producent. Det gör vi genom innovation, kunskap och stenkoll på myndighetskrav.

Vi erbjuder:

 • check

  Personlig kontakt

 • check

  Alltid fri rådgivning

 • check

  Transparenta avtal

 • check

  Rättvis prissättning

Logotyp till Näringslivets Producentansvar

FTI:s expertis övergår till Näringslivets Producentansvar

Förändringar inför 2024

Den nya förordningen om producentansvar för förpackningar ställer nya och högre krav på producenter, med målet att uppnå en högre grad av materialåtervinning. För att möta utvecklingen så kommer FTI:s verksamhet och expertis kring producentansvar att gå över till det nybildade bolaget Näringslivets Producentansvar. För producenter som idag är anslutna till FTI är målet en trygg och smidig övergång till Näringslivets Producentansvar.

Få hjälp med ditt producentansvar

Producentansvaret

Alla företag som sätter en förpackning på den svenska marknaden har ett producentansvar. Det betyder att ditt företag enligt lag behöver ha koll på vissa saker. Vi hjälper dig med det.

Få bra hjälp i vår kundportal

Kundportalen

Kvinna lämnar förpackningar vid återvinningsstation

Vad gör FTI

Vårt arbete

Vårt uppdrag är att hjälpa Sverige att återvinna mer. Vi är inte vinstdrivande – i stället drivs vi av en övertygelse om att Sverige kan bli världsbäst på återvinning. Vi utbildar och inspirerar privatpersoner att återvinna mer, hjälper företag och kommuner att bli mer hållbara, och stöttar fastighetsägare som vill förenkla för de boende att källsortera.

Lämna förpackningar

Verksamheter

Du som driver kafé, restaurang, butik, kontor, byggföretag eller annan verksamhet, ansvarar för ditt avfall och för att källsortera alla förpackningar som du har använt.

Entreprenör tömmer behållare på återvinningsstation

Alla entreprenörer som hjälper oss är vardagshjältar

FTI-entreprenörer

Vårt insamlingssystem är beroende av proffsiga entreprenörer som hjälper oss att samla in, transportera och processa förpackningar. Dessutom ska återvinningsstationerna hållas snygga och rena.

Återvinningsstation med blomma i förgrunden

Så funkar återvinningen

Med återvinningsbara förpackningar får mjölkpaket, schampoflaskor, sardinburkar och glasflaskor chans till nytt liv. Ditt företag har en viktig roll.

Återvinningsresan

Vanliga frågor