Framsida och baksida av en Quorn gourmetfiléer förpackning

I samband med lanseringen av ett antal nya produkter införde Quorn Foods under hösten 2021 den nordiska sorteringsmärkningen på de förpackningar som säljs i Sverige, Danmark och Finland. För Quorn var det en fördel att kunna använda samma sorteringsmärkning på sina förpackningar oavsett vilket av dessa länder de säljs i. Nu uppdateras även förpackningarna på de befintliga produkterna i sortimentet. Märkningen införs på Quorns alla dagligvaruförpackningar, både i det kylda och frysta sortimentet, och kommer att finnas ute i butik senast nu i höst.

– Vi tyckte märkningen var bra, enkel och tydlig och bestämde oss för att använda den. Att samma symbol både finns på förpackningen och på återvinningsstationen tycker vi är en stor fördel och underlättar dessutom för konsumenten att sortera rätt. Hållbarhet och minskad klimatpåverkan är viktigt för oss och att underlätta och öka återvinningen av förpackningar är en del av vårt hållbarhetsarbete, säger Caroline Ullmark, Commercial Coordinator Nordics på Quorn Foods

Vi på FTI är glada över att den gemensamma märkning som finns på våra återvinningsstationer också börjar synas på produkter ute i handeln. Vi hoppas att detta kommer att leda till att flera sorterar och lämnar förpackningar till återvinning, och att fler förpackningar hamnar där de ska. Heja Quorn, kul att ni är med oss!