Ett radhus

Hund i soffa med familj i bakgrunden

– Att min yngsta son säger att jorden kommer brinna upp om några hundra år får mig att känna att vi alla behöver göra något. När man är femton ska man inte behöva oroa sig, då ska man tänka på kärlek och tv-spel. Ska vi rädda vår jord behöver vi göra något nu.

 

Ett radhus

Bostad: Radhus på 90 kvm.

Vi som bor här: Mamma Annika med sönerna Niklas 23 år, Pelle 15 år, hunden Jazza och katterna Willma, Olivia och Kattis.

Sortering som tar mest plats: Plast och kartonger

 

Utmaningen – lättåtkomligt utan att det syns


Idag är familjens återvinning utspridd. Plastförpackningar hänger på ett dörrhandtag i köket, glas- och metallförpackningar finns under diskbänken och pappersförpackningarna samlar de i en kasse i hallen. Utmaningen är att ha allt samlat på en liten yta, helst osynligt.

Kasse med förpackningar i hall

 

Lösningen – dold förvaring som smälter in i helheten


Vi utgick från befintlig inredning och köpte ett nytt skåp i samma serie. Den inredde vi med källsorteringskärl, för allt utom tidningar, som fick en tunna i hallen. Eftersom Annika tycker det är praktiskt att samla tidningar i en papperskasse får hon fortsätta med det, men nu är kassen dold i tunnan. Under diskbänken finns nu – istället för källsortering – gott om utrymme för disk- och tvättmedel.

Kvinna visar återvinningslösningar i hallen

 

Tips på vägen


De flesta av oss tillbringar mycket tid i köket. Om du förvarar tomma förpackningar och tidningar i ditt kök, se till att återvinningen är bra organiserad så att du inte irriterar dig på den. Med en väl organiserad återvinningslösning blir det både enklare och trivsammare att återvinna.