Närbild på student som håller en boktrave i famnen.

Vi på FTI får många frågor från studenter som ska skriva uppsatser eller andra arbeten om källsortering. Det är roligt att se att intresset för återvinning av förpackningar är så stort och vi hjälper gärna till att bistå med information. 

Samlad, lättillgänglig information

På sidan ”Skola och student” har vi lagt information som vi ser ofta efterfrågas av studenter. Här hittar du till exempel information om processerna för återvinning, information om de lagar som Sveriges system för insamling och återvinning av förpackningar bygger på samt statistik. Du kan även läsa om de olika materialslag som vi samlar in – pappersförpackningar, plastförpackningar, glasförpackningar och metallförpackningar.  

Varje år gör vi en undersökning om svenska folkets källsorteringsvanor och inställning till återvinning; Återvinningsbarometern. Information om denna hittar du också på sidan.  

Du kan även göra ett quiz med frågor om återvinning. Hur många rätt får du? 

Vanliga frågor och svar

Vi har även en sida där vi samlat vanliga frågor och svar, uppdelat på olika områden som vi tror kan vara till nytta för dig som ska göra ett skolarbete. Här kan du till exempel läsa svar på frågan om vem som bestämmer hur stora hålen i behållarna ska vara, hur långt eller kort avstånd det ska vara till en återvinningsstation och varför det bara är förpackningar ska lämnas på återvinningsstationen. 

Hoppas att vi kan vara till hjälp i ditt skolarbete. Lycka till!