Materialvärlden riktar sig främst till förskolor, men materialet och aktiviteterna på webben fungerar precis lika bra att göra hemma. Här kommer våra bästa tips för vabbande föräldrar och barn med extra energi:

Lär er materialisdansen! Visste ni att materialisarna har en egen låt med tillhörande dans? På Materialvärlden.se finns både musikvideo och dansinstruktion där ni kan lära er rörelserna. Om ni lyssnar extra på texten får ni dessutom lära er vad de olika materialisarna tycker om att äta!

Spela spel – Mata materialisarna och lär er vilka förpackningar som ska till vilken materialis. Fundera ett extra varv innan du matar dem, om de får fel förpackning blir det rapar och magknip!

Läs eller lyssna på materialisarnas egen bok – Vem äter vad? På upptäcktsfärd i Materialvärlden, där vi får följa med materialismataren Lilo på upptäcktsfärd. Läs eller lyssna på boken direkt på webben.

Ta er an materialisarnas utmaningar – Vad finns det för förpackningar i de olika rummen hemma? Gör Ploppas toatitt nästa gång det är dags att hämta snytpapper från badrummet, eller kanske Kras Kökskoll när det är matdags?

Ni hittar fler aktiviteter på materialvärlden.se