Olika metallförpackningar

Metallförpackningar


Lämna alla metallförpackningar till återvinning: konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler och aluminiumformar. Även små förpackningar som till exempel kapsyler, lock och folien på crème fraicheburken.

Dina gamla konservburkar blir till nya förpackningar, armeringsjärn eller motordelar. Inget är för litet för att återvinnas, även en kapsyl har betydelse.

Visste du att...


…när du källsorterar dina metallförpackningar gör du en viktig insats och bidrar till ett cirkulärt materialflöde. Förpackningar i metall kan nämligen återvinnas hur många gånger som helst utan materialförlust.

Gör så här

Tips & Trix

Kläm ut så mycket du kan ur metalltuben. Lämna sedan tuben i behållaren för metallförpackningar och plastkorken i behållare för plastförpackningar.

Sprayburkar kan lämnas i behållaren för metallförpackningar om de är helt tömda. Om det inte låter något när du håller sprayknappen intryckt är burken tom. Burkar som inte är tömda ska lämnas som farligt avfall på kommunens bemannade återvinningscentral.

Chipstestet – testa din chipspåse

Tips & Trix

Är du osäker på om din chipspåse (eller liknande påse) är gjord av plast eller metall? Testa att knyckla ihop den. Vecklar den ut sig igen ska den sorteras som plastförpackning, behåller den sin form ska den sorteras som metallförpackning.

Så funkar återvinningen


Undrar du vad som händer med din förpackning efter att du lämnat den till återvinning? I den här filmen får du kika in på återvinningsanläggningen!

 

Vanliga frågor